2 másodperc alatt gyorsul nulláról százra a CATL akkumulátorával szerelt autó, amin Räikkönen is dolgozott – videóval

Peking – A ZEEKR 001 FR hamarabb gyorsul álló helyzetből százra, mint egy Porsche 911, egy Lamborghini Huracan vagy egy Tesla Model S Plaid.

A Tesla egyik kihívójaként emlegetett kínai ZEEKR októberben végén megkezdte a ZEEKR 001 FR szállítását az ügyfeleknek. A különleges autóból egyelőre 99 darabot gyártanak havonta, a kifejlesztésében teljesítmény-tanácsadóként részt vett Kimi Räikkönen egyszeres világbajnok Forma-1-es versenyző, aki egyben az autó reklámarca is.

A ZEEKR 001 FR-t egy 100 kilowattos CATL Qilin (más néven Kirin) akkumulátorcsomaggal szerelték, és elképesztő teljesítményre képes. Nulláról százra mindössze 2.02 másodperc alatt gyorsul fel, ezzel olyan hagyományos meghajtású, legendás autókat is megelőz, mint például a Porsche 911 vagy

A CATL Qilin elnevezésű akkumulátorral szerelt ZEEKR 001 FR- 15 perc alatt tölthető fel 10 százalékos töltöttségről 80-ra.

Azóta a CATL már bemutatta az újabb fejlesztésű Shenxing akkumulátorát, mely közlésük szerint tíz perc alatt 400 kilométernyi hatótávra elegendő áramot képes felvenni,

teljes töltéssel pedig akár 700 kilométerre elegendő energiát biztosít. A CATL szeptemberi közlése szerint a Shenxing akkumulátorokat kínai és németországi gyáraik mellett a Debrecenben épülő üzemükben állítják majd elő.

a Lamborghini Huracan, s kicsivel meghaladja a Tesla leggyorsabb autójának, a Model S Plaidnek a teljesítményét is, mely 2,1 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből százra.

 

FORRÁS:DEHIR.HU