A digitalizáció lesz az idei debreceni beszállítói fórum témája – videóval

Beszállítói Fórum – Digitalizálj, hogy beszállíthass – ezen a címen rendez március 7-én a városvezetés, az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ, valamint az ADMA TranS4MErs program beszállítói fórumot. Immár harmadik alkalommal nyílik újabb lehetőségük a helyi kis- és középvállalkozásoknak, hogy be tudjanak kapcsolódni a beszállítói láncba.

Tavaly több mint 70 kis- és középvállalkozó vett részt az önkormányzat, valamint az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ szervezésében megvalósult beszállítói fórumon.

A helyi cégek most is lehetőséget kapnak, hogy a potenciális megrendelőknek bemutassák szolgáltatásaikat és termékeiket. Több mint 10 nagyvállalat képviselői is ott lesznek a programon, lehetőség nyílik személyes beszélgetésre és edukációs programokon is részt lehet venni.

– Ez egy win-win szituáció lehet, ugyanis a nagyok is megismerhetik azon helyi cégek körét, akik itt potenciális beszállítók vagy szolgáltatók lehetnek,

manapság a fenntarthatósági szempontok egyre fontosabbak, így nyilván előny lehet a nagy cégeknek is, hogyha tudnak minél közelebb, helyben olyan szolgáltatókat vagy beszállítókat találni, akik tudják a tevékenységüket támogatni

– emelte ki Pécskay Zoltán, az EDC Debrecen Kft. ügyvezetője.

Az elmúlt években számos nagyvállalat települt Debrecenbe, több mint 12 milliárd euró működő tőke érkezett, és ennek nyomán mintegy 20 ezer új munkahely jött létre. Barcsa Lajos alpolgármester szerint ezért is nagyon fontosak a város számára a kis- és középvállalkozások. 

– Foglalkoztatás tekintetében továbbra is jelentős szerepet vállalnak, és mint ilyen jelentős foglalkoztatók, fontos számunkra az, hogy jól működjenek, hiszen a munkavállalók biztonságát, azt, hogy milyen munkakörülményeket, biztos megélhetést teremtenek nekik, rajtuk múlik – hangsúlyozta Barcsa Lajos.

A beszállítói fórumot március 7-én rendezik meg. A program kiemelt témája a digitalizáció lesz.

A fórumon történő részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, az érdeklődő helyi kis- és középvállalkozások az itt elérhető űrlap kitöltésével regisztrálhatnak a rendezvényre.

 

FORRÁS:DEHIR.HU