Dr. Robin Zeng, a CATL alapítója és elnöke kapta meg a Fenntarthatósági díjat

Az elnök az elismerést november 9-én, a Nobel Sustainability Münchenben tartott csúcstalálkozóján a fenntartható energiatermelés népszerűsítésében nyújtott kiemelkedő teljesítményéért vehette át.

Dr. Robin Zeng, a Contemporary Amperex Technology Co., Ltd. (CATL) alapítója és elnöke kapta idén a rangos „Nobel Sustainability Trust Outstanding Contribution Medal and Certificate” fenntarthatósági díját, amelyet minden évben a fenntartható gazdasági növekedés előmozdításáért ítélnek oda – olvasható a vállalat sajtóközleményében. A Debrecenben is gyárat építő CATL alapító-elnöke elkötelezett abban, hogy korunk energiatermelése fenntartható módon, a jövő generációinak veszélyeztetése nélkül történjen.

Mint írják, dr. Zenget a fenntartható energiatermelés népszerűsítésében nyújtott kiemelkedő teljesítményéért jelölték a rangos díjra. Vezetése alatt, a 2011-ben alapított CATL a világ egyik legnagyobb és legbefolyásosabb akkumulátorgyártójává vált az elektromos járművek piacán. A vállalat a kezdetektől élen járt az energiatárolással kapcsolatos fejlesztésekben, miközben magas színvonalú termékekkel és szolgáltatásokkal járult hozzá a világ éghajlatvédelmi törekvéseinek támogatásához.

„A CATL 2011-es alapítása óta elkötelezett a kitűzött fenntarthatósági célok elérése iránt, amelyek jól illeszkednek Kína és a világ éghajlatvédelmi törekvéseihez. Vállalatunk célja a szén-dioxid-semlegesség elérése, melynek köszönhetően még több fenntartható megoldást fejlesztünk és kínálnunk partnereink és az elektromos járművek felhasználói számára. Ez a mozgatórugója minden technológiai innovációnknak”

– mondta dr. Robin Zeng, a CATL alapítója és elnöke köszönőbeszédében.

Több elismeréssel rendelkeznek

A világon egyedüliként a CATL két gyára rendelkezik Lighthouse-elismeréssel az akkumulátoriparban és már négy akkumulátorgyárában elérte a karbonsemlegességet, amellyel aktívan támogatja a nemzetközi közösség által kitűzött karbonsemlegességi célokat. A CATL célja, hogy a jövőben debreceni üzemében is bevezesse a környezetbarát gyártási technológiát és hasznosítsa a zöld logisztika terén szerzett tapasztalatait.

A díjjal a CATL innovációs erőfeszítéseit is elismerik, ami a vállalat egyik legfontosabb alapértéke. A CATL idén augusztusban mutatta be szupergyorsan tölthető Shenxing akkumulátorát, amelyet Debrecenben is gyártanak majd, mely 10 perces töltéssel 400 km-es hatótávolságot képes biztosítani. A Qilin akkumulátor, amelyet a TIME magazin a 2022-es év legjobb innovációjának választott, egyetlen feltöltéssel több mint 1000 km-es hatótávolságot biztosít. Az energiatárolási ágazatban a CATL folyadékhűtéses energiatárolási megoldásai 20 éven át biztosítják a biztonságos és megbízható működést, jelentősen javítva a megújuló energiával kapcsolatos alkalmazások gazdaságosságát és hatékonyságát.

A fenntartható gazdasági növekedés a cél

A „Nobel Sustainability Trust Outstanding Contribution Medal and Certificate” fenntarthatósági díjat idén dr. Robin Zeng mellett John Kerry vette át. Az Egyesült Államok elnöki klímaváltozási küldöttje és korábbi külügyminisztere 2015-ben kulcsszerepet játszott a Párizsi Megállapodással kapcsolatos tárgyalásokban.

A fenntarthatósági díjat a Nobel Sustainability Trust támogatja. Az alapítvány célja a fenntartható gazdasági növekedés előmozdítása, amely megóvja bolygónk ökoszisztémáját. Az évente megrendezett Nobel Fenntarthatósági Csúcstalálkozó rangos és nagy érdeklődéssel várt esemény, amely különböző területek befolyásos vezetőit és szakértőit hozza közös platformra.

FORRÁS: HAON.HU