Egyetlen töltéssel Budapesttől Firenzéig? A CATL új akkumulátorával lehetséges

Pekingben mutatta be ezer kilométeres hatótávú Shenxing PLUS elektromosautó-akkumulátorát a Debrecenben is gyárat építő vállalat.

Április 25-én a pekingi Auto China 2024 járműipari konferencián mutatta be legújabb fejlesztését a CATL. A Shenxing PLUS egyszeri 4C töltéssel akár ezer kilométeres távolság megtételére képes. Így az utasok egy töltéssel könnyedén megtehetik például a Budapest-Firenze útvonalat is.

A CATL a Shenxing akkumulátorral működő autók tulajdonosainak egy olyan rendszert hoz létre, mely az akkumulátor mellett gyorstöltő hálózatot és különböző szolgáltatásokkal kiegészített Shenxing klubtagságot kínál majd egy csomagban.

Mindössze nyolc hónappal a forradalmi léptékű Shenxing szupergyors töltésű akkumulátor piaci bevezetése után a CATL újabb termékfejlesztéssel lepte meg a piacot.  A nagy hatótávolság mellett a Shenxing PLUS szupergyors töltést kínál, mindössze tíz perc alatt akár 600 kilométeres hatótávolságot képes biztosítani.

A másodpercenkénti egy kilométeres szupergyors töltési sebességgel a termék egyedülálló az akkumulátorpiacon.

A CATL a tudomány határainak folyamatos feszegetése és a zöldebb jövő érdekében tett erőfeszítései során a szupergyors töltés további kiterjesztésére fókuszál egy zárt rendszerű töltési ökoszisztémával, amely az akkumulátor, a töltőhálózat és a klubtagság által elérhető szolgáltatások integrálásával valósul meg.

 

FORRÁS:DEHIR.HU