Elismerték Németországban a Debrecenbe tartó kínai akkumulátorgyártót

 

Az akkumulátorgyártásra specializálódott CATL lett az egyetlen olyan kínai vállalat, amely Industrie 4.0 díjban részesült Münchenben. A zsűri a cég ningtöi gyárában alkalmazott extrém gyártási technológiákat méltatta, ezen belül is az innovatív ipari megoldásait, amelyekkel Debrecenben is lehet találkozni majd.

A kínai Contemporary Amperex Technology Co. Limited, azaz a CATL ningtöi akkumulátor-üzeme nyerte el az idei az Industrie 4.0 díjat a Process Industry kategóriában. A világ vezető nemzetközi vezetési tanácsadó cége, a ROI-EFESO Management Consulting által 2013-ban alapított elismerés azoknak a vállalatoknak a teljesítményét díjazza, amelyek intelligens gyáraikkal úttörő szerepet játszanak a digitalizáció és automatizálás terén. A zsűrit 22 magasan képzett ipari szakember alkotta, és az ominózus ningtöi gyár kapcsán az extrém gyártási technológiáit méltatták, ezen belül is az ázsiai cég innovatív ipar 4.0 megoldásait. A Hajdú-Bihar Vármegyei Hírportál, a Haon.hu kiemeli: ezzel a CATL lett az egyetlen olyan kínai vállalat, amely ebben a díjban részesült. Az ünnepélyes átadásra Münchenben került sor, az elismerést Jason Chen, a társaság európai működésért felelős ügyvezető igazgatója vette át.

A Haon cikke szerint a gyártás területén végzett folyamatos innovációnak köszönhetően a CATL jelenleg három, a Világgazdasági Fórum által elismert Lighthouse-gyárat üzemeltet, míg további négy létesítményében szén-dioxid-semlegességet ért el.

A debreceni beruházás a terveknek megfelelően halad, a cívisvárosban 2025-ben kezdik meg a termelést. A legmodernebb ipar 4.0 technológia telepítését idén végzik el itt.

Ahogy azt a Világgazdaság is megírta, a CATL márkaépítő és toborzó kampányba fogott a hajdúsági városban, valamint a környező településeken, amellyel a helyi álláskeresőket célozza meg.

Elsősorban

  • karbantartási,
  • termelési,
  • minőségbiztosítási,
  • mérnöki,
  • technikusi és
  • logisztikai munkakörökbe várják a szakemberek jelentkezését,
  • emellett az irodai munkavállalókat keresése is zajlik.

Az év második felében a helyi munkaerőfelvétel folytatódik, ebben az időszakban már a fizikai munkavállalók száma várhatóan meghaladja az irodai alkalmazottakét. Az állások egy része egyetemi végzettséghez és angol nyelvtudáshoz kötött, de a középiskolai végzettséggel rendelkezők esetében is előny az angol nyelv ismerete.

A CATL debreceni üzeme kapcsán számolt be lapunk arról a nagykanizsai cégről, amely képes olyan berendezés kiépítésére, amely zárt rendszerben, ivóvíz felhasználása nélkül ki tudja elégíteni az akkugyárak vízigényét.

 

FORRÁS:VG.HU