Papp László: Debrecen lakóterületein nem lehet munkásszálló, az ügyeskedéseket megakadályozzuk

Debrecen – A legfontosabb, hogy a lakóterületek nyugalmát fenn tudjuk tartani – fogalmazott a közgyűlés ülésén a polgármester.

Módosította csütörtöki ülésén a városi közgyűlés a Debrecen helyi építési szabályzatáról szóló rendeletet. Ennek van egy olyan pontja, hogy „A Vi-Sz/34 építési övezet telkén maximum 12 lakás vagy azzal megegyező vendégszoba számú szállás rendeltetési egység létesíthető” (a korábbi verzióban az állt, hogy A Vi-Sz/34 és Vi-Sz/36 építési övezetek telkén maximum 12 lakás vagy azzal megegyező vendégszoba számú szállás rendeltetési egység létesíthető).

Madarasi István, az MSZP önkormányzati képviselője ezzel kapcsolatban vetette fel, hogy tudja, hogy ez nem munkásszállóra vonatkozik, de a jelenlegi felfokozott hangulatban a lakosok akár erre is gondolhatnak. Fontosnak nevezte, hogy a szakemberekben, a hivatalokban bízzanak az emberek.

Papp László polgármester leszögezte, Debrecenben a főépítészi iroda maximális szakmaisággal jár el ezekben a kérdésekben, s kijelentette,

ahogy már korábban többször elmondták, továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy Debrecen lakóterületein nem épülhetnek, nem létesülhetnek munkásszállók.

Mint mondta, gyakran beszél más, olyan magyarországi városok polgármestereivel, ahol szintén jelentős a gazdasági fejlődés, s ezekben a városokban is ugyanerre törekednek.

Mint mondta,

a főjegyzővel, a főépítészi irodával és a kormányhivatallal együtt nagyon szigorúan kezelik ezt a helyzetet, hiszen a legfontosabb, hogy a lakóterületek nyugalmát fenn tudják tartani.

Hozzátette, volt példa az elmúlt időszakban „ügyeskedésre”, de ezeket „felszámoljuk, s olyan helyzetet teremtünk”, hogy ne létesülhessen munkásszálló lakóterületen.

FORRÁS:DEHIR.HU