Új, víztakarékos gyártástechnológiát fejleszt a CATL Debrecenben

 

2024. március 1.A CATL aktívan támogatja a nemzetközi közösség által kitűzött fenntarthatósági célokat és mind globálisan, mind helyi szinten egy zöldebb, fenntarthatóbb világ megteremtésén dolgozik. A vállalat vezetése hisz abban, hogy a lokális társadalmi és környezetvédelmi kezdeményezések és fejlesztések elengedhetetlenek gyárai sikeres működtetéséhez. A cég jelenleg egy olyan megoldáson dolgozik, amelyekkel drasztikusan csökkenthető Debrecenben épülő gyárának technológiai vízfogyasztása.

A CATL az innovatív energiaipari technológiák fejlesztése területén nemzetközi piacvezető vállalatként nap mit nap egy zöldebb és fenntarthatóbb jövőért dolgozik. A cég világszerte 13 gyárat és 6 K+F központot üzemeltet, ahol 18 000 mérnök dolgozik a legújabb ipar 4.0 technológiai alkalmazásokon. A CATL tavaly bejelentette, hogy 2025-re összes üzemében el kívánja érni a szén-dioxid-semlegességet, amelyhez jó alapot kínál, hogy a vállalat négy gyára már megkapta a szén-dioxid-semleges minősítést, hármat pedig a Világgazdasági Fórum úgynevezett Lighthouse Factory minősítéssel díjazott.

Azzal, hogy a cég Debrecen Déli Ipari Parkjában megépíti második európai akkumulátorgyárát, a vállalat hamarosan a régió egyik legnagyobb munkaadójává válik. A CATL hosszú távra kötelezte el magát Debrecen mellett, és célja, hogy aktív és pozitív szerepet vállaljon a város életében, fejlődésében. A nemzetközi nagyvállalat zöld gyártási technológiáját és az ipar 4.0 technológiák terén szerzett tapasztalatait debreceni üzemében is be kívánja vezetni. A zárt gyártástechnológia és szigorú monitoringrendszer biztosítja, hogy a debreceni üzem megfeleljen minden környezetvédelmi előírásnak, így a Debrecen a Hajdú-Bihar megyei, szigorú környezetvédelmi előírásoknak is.

A CATL vezetése megértette, hogy a gyár vízfogyasztása a debreceniek egyik fő aggodalma, ezért olyan új, egyedülálló technológiai megoldást fejleszt debreceni gyára számára, amelynek bevezetésével drasztikus mértékben csökkenthető lesz a gyár technológiai vízigénye. Az új technológia részleteit a cégvezetés a közeljövőben mutatja be.

A CATL hisz abban, hogy a helyben megvalósuló kezdeményezések és fejlesztések, valamint a környezetvédelmi és társadalmi felelősségvállalási programok elősegítik a helyi közösséggel való hosszú távú jó kapcsolat kialakítását.