Valótlan információk jelentek meg a közösségi médiában, reagált a debreceni önkormányzat

Debrecen – Nem lesz munkásszálló a város déli részén fekvő Tesco áruházból, és a város más lakóterületein sem lehet munkásszállót építeni.

Az elmúlt időszakban a különböző közösségi médiafelületeken számos valótlan információ jelent meg külföldi munkavállalókkal kapcsolatban.

Mint a debreceni önkormányzat sajtóközleményében írja, az egyik ezzel foglalkozó bejegyzés szerint a Debrecen déli részén lévő Tesco áruházból munkásszálló lesz és a mögötte lévő üres területeken nagy számú munkavállaló fogadására alkalmas konténer-munkásszállás kialakítása történik meg.

Az önkormányzati közlemény hangsúlyozza: ez az információ minden alapot nélkülöz. „Az érintett területen, mint ahogy a város más lakóterületein sem lehet munkásszállót építeni. Semmilyen szándék, kérelem erre vonatkozóan meg sem fogalmazódott.”

Aki ezt az információt megjelentette, azt egyetlen szándék vezette, hogy megtévessze a debreceni polgárokat!

„A debreceni önkormányzat sem most, sem a későbbiekben nem teszi lehetővé, hogy lakóterületeken, lakóházas övezetekben bárki új munkásszállót építsen. Minden ezzel ellentétes információ valótlanság. Kérjük, hogy az ezzel kapcsolatosan a közösségi médiában vagy bármely más médiafelületen megjelenő információt ennek megfelelően kezeljen mindenki!” –zárul a közlemény.

FORRÁS: DEHIR.HU